Beslagslayout

Beslagslayout
Det finns många olika sätt att utrusta sin 606:a, även inom ramen för vad klassregeln tillåter. Ett första övervägande är om ni ska segla på två eller tre man. Sen finns det många olika idéer om vad som är viktigt och vad som funkar bäst. Försök hitta din egen nivå och prioriteringsordning. Av segelmakarna kan du få värdefulla tips och trimguider.

Här är några klassiska 606-mek:

Björn Österberg – pdf-fil Björn Österberg-meck

Pelle Lindell – pdf-fil Pelle Lindell-meck

Tomas Skålén – pdf-fil Tomas Skålén-meck

 

pelle_bjorn_meckOmbyggnad av äldre båtar

Det går fint att kappsegla med gamla båtar. Resultaten visar att de har jämna förutsättningar med nya/ombyggda. 2000 vanns t.ex. SM av en icke ombyggd båt. På SM 2005 var 3:an och 4:an gamla, icke ombyggda båtar.

Ändå rekommenderar vi gärna ombyggnation med till den högre durken, eftersom båten då blir självlänsande och brukar flyta bättre vid eventuell kappsejsning. Självklart kan man klara flytkravet ändå med fastsatta flytkuddar eller motsvarande, men det är bekvämare att ha en helt självlänsande båt och det brukar gå bättre att få upp riggspänningen sedan båten byggts om. Det går också att få upp bättre riggspänning med en ombyggd båt, vilket många uppskattar.

Ombyggnadssatser går att köpa från Baltic Produkter i Mariehamn.

En trevlig artikel om ett ombyggnadsprojekt finns i 606 RACING nr 3, 2004

Lämna ett svar