Kinneviksregattan avslutad, SWE208 i en klass för sig

Lördagen bjöd återigen på fina väderförhållanden- om man som seglare gillar hård vind. Det är få gånger SMHI ligger för lågt i sina vindprognoser, denna gång lyckades de för hela helgen- med sådär 4 m/s. Lördagens sydostliga 8-12 m/s ställde till det för många seglare. Både ofrivilliga bad och utrustning som gick sönder. Allt eftersom gick det bättre och när söndagens två race avslutats var det bara en båt som känt på vattentemperaturen- som faktiskt var ganska behaglig. Bristen på salt också en fördel, heja Vänern..

Söndagen bjöd på ännu lite mera vind. SWE208 med bröderna Hansen, denna gång Henrik vid rorkulten (Emil, inte illa att ha tre rorsmän att välja på i familjen) gav SWE932 Martin Angsell och Ola Lindén en rejäl match. Trots tidvis ledning lyckades Henrik manövrera ut Martin och lade beslag på spikarna i båda racern. Det gav dem totalsegern med 12 poäng i ren utklassningsstil. Martin och Ola hade rigghaveri under lördagen som gjorde att de missade två race och chansen om totalsegern. Istället var det SWE493 Hans Oskarsson och Magnus Lundberg som avslutade med två jämna race och avancerade till en total 2a plats i regattan. 3e platsen gick till SWE357 med Erik och Ola Lindén som hade en jämn fin serie hela helgen. 4e gick till SWE932 och Wilda SWE909 tog 5e platsen efter en förarglig tjuvstart i sista racet.
I sedvanlig ordning var BAHCO huvudsponsorer och strösslade fina verktyg till pristagarna och alla deltagarna fick var sin BAHCOsåg.

Under lördagens välarrangerade regattamiddag lades förslaget fram om att den näst sista FSE ROBLINE Cup skall gå i Lidköping istället för i Stockholm (s606k). Arrangörerna skulle gärna vilja se ännu fler båtar och menade att båtarna från SM i Stenungsund kan åka via Lidköping och lämna dem där, för att sedan åka ner några veckor senare. Avslutningen/finalen skulle istället gå i Stockholm. Delar av styrelsen som fanns representerade lovade att ta med sig förslaget och diskutera vidare i höst.

Segelsällskapet Westgötarne visade ännu en gång att de är mästare på att arrangera fina tävlingar och att de allt som oftast kan bjuda på både sol och tuffa vindförhållanden. Konceptet att låta lotten fördela fina priser är också uppskattat och får alla att känna sig som vinnare efter en FSE ROBLINE Cupfinal!

Sammanfattat av Charlotte Bornudd-Gelin