606 seglare.

S606k KM

Stockholm lockade 26 båtar till start. Det är helt otroligt roligt tycker jag. Dessutom var det många nya ansikten från S606k. Roligt för det viktigaste för en klass är nyrekryteringen. Simon i min klubb hade en hel del spekulanter på sim icke ombyggda båt och de flesta var ute efter en ombyggd båt. Det verkar som återigen det är svårt att finna bra begagnade kappseglingsbåtar. Om man ser på Finska hemsidan finns det båtar till salu. I cupen har vi i år tio båtar mer än förra året vilket är positivt. Hela cupen har i nuläget samlat 71 olika båtar från Norden.

Själv gick S606K åt skogen och pricken över i var en diskt i sista seglingen. Söndagen gick helt åt pipan. Första racet valde vi fel kan på spinnen och tappade 10 båtar. Andra seglingen gjorde vi en dålig andra kryss och tappade 5 båtar. Sista seglingen tjuvstartade vi 5m från lä flaggen och vi visste att vi var diskade och paddlade hem.

KM Danmark och KM Ekerö

Nu som står på tapeten är segling i Danmark 19-20 sep för de som kan. Seglare i Stockholmstrakten kommer ha möjlighet att segla den 20 september i EBK att segla vårat KM. Mer info kommer snart på http://www.ekerobk.se Just nu är vi 6-7 båtar som kommer till start. Vi i klubben har svårt att hitta funktionärer och KM blir på den nivå som vi kan finna funktionärer.

Hoppas att vi ses i Lidköping eller Ekerö.