Berntsson i topp i årets upplaga av Gävleregattan!

2009 års Svenska mästare Jonas Berntsson visade hur en 606a skall seglas och tog i utklassningsstil hem årets Gävleregatta. I lätta fina nord-nordostliga vindar lade Jonas med sin gast Mattias Heiding beslag på tre spikar och tre andraplatser av totalt 7 seglade race.

En välförtjänt andraplats gick till hemmaseglarna i SWE 920 Lars Östlund och Hans Mehlstrand som radade upp en snygg serie med två spikar och ett gäng topplaceringar.

Tredjeplatsen lade ett i 606sammanhang ganska nytt ungt glatt Islingeviksgäng beslag på. SWE 822 med segelmakare och bröderna Oskar och Erik Skoting och Daniel Grund visade upp en jämn serie trots lite fredagspartaj bland examensfirande Gävleungdomar på Engeltofta Herrgård;)

Inte långt efter en annan 606 nykomling, SWE 896 med mer segelmakare, Martin Angsell och Pär Johansson som nöp fjärdeplatsen.

Tävlingarna seglades tillsammans med en handfull OK jollar och banorna lades med en inner och ytterloop för att seglarna skulle störa varandra så lite som möjligt. Det satte seglarna på prov med branta spinnakergångar och ovanlig målgångsträcka. Lördagen avslutades med en trevlig regattamiddag och Gefle Segelsällskap skall ha en eloge för fina tävlingar i skön försommarvärme!

Resultat