Finska mästerskapet avgjort!

FIN  79 Henrik Lundberg och Måns Lundberg avgick med segern!

Efter en rafflande kamp mellan de åländska stjärnorna kunde Henti med sonen Måns i sista seglingen avgöra mästerskapen med en poäng före FIN 5 Thomas Hallberg och Micko Karlsson. Bronset gick till favoriten FIN 68 Daniel Mattsson och Johan Nyström som var ytterligare en poäng efter.

Söndagen bjöd på fina seglingsförutsättningar med sol och sydliga vindar ute på Mocköfjärden. Totalt kom 47 båtar till start och startfartyget fick jobba hårt i starterna då fältet var väl samlat och de flesta var rejält på hugget. I andra och sista racet blev det två tjuvstarter och sista starten gick under svart flagg. Det hjälpte och endast en båt gled över med en diskvalificering som följd.

De svenska seglarna fortsatte ge ålänningarna en kamp. Nu var det SWE 909 Mikael Gelin och Charlotte Bornudd som lyckades bäst med en 4e plats i första racet och en spik i andra. Det resulterade i en total 9e placering. Totalt lyckades klubbkompisarna SWE 834 Conny Kjellberg och Olle Jarstad bäst med en total 4e plats, avslutade dagen med två 5e platser. Även SWE 886 Björn Lager och Pelle Lindell hade en bra dag, en 3e och 6e plats räckte till en total 8e placering.

Fredagen och lördagens svenske suverän SWE 918 Pelle Nihlmark och Anders Edblad hade en mindre bra dag och kunde inte försvara andra platsen som de hade inför söndagen utan slutade 5a.

Helgens tävlingar var ett suveränt genrep inför de kommande svenska mästerskapen i Karlshamn. Några ålänningar tänker komma och ge oss svenskar en match även på hemmaplan. Så nu gäller det för oss svenskar att finslipa formen inför det kommande mästerskapet!