Högt tryck på 606-seglingen i norr!

Efter det uppskattade SM:et på Hölick utanför Hudiksvall sommaren 2017 har antalet 606-båtar efter Norrlandskusten vuxit starkt. Hudik har sedan tidigare sin flottilj men nu har också klubbarna i Sundsvall gett sig in i klassen. Sundsvall-Njurunda Båtklubb är störst och har i dag tiotalet båtar medan det även dykt upp en första båt inom ”Neptunkryssar täta” Sundsvalls Segelsällskap och där vi hoppas på fler. I både Umeå och Söderhamn har de gamla båtarna bytts ut till nyare.

Utbudet av och kvaliteten på arrangemangen har också vuxit. Redan den 28-29 maj laddar Hudiksvalls Sjösport Sällskap för en regattahelg då FSE Robline 606-Cup #2 genomförs tillsammans med Neptunkryssarna som seglar om anrika Neptunkryssarpokalen.

En helg där vi tror på stora startfält i de båda klasserna då vi antar att många längtar ut på kappseglingsbanorna igen efter både en lång vinter och en besvärlig pandemi. Dessutom tänker vi oss att många vill testa motståndet från norr inför det SM som stundar hos Sundsvall-Njurunda i augusti.

Seglingarna i Hudiksvall gäller också som deltävling #1 i den 606 Norr Cup som löper under årets säsong. Norr Cup #2 seglas den 23 juli på samma banor där SM:et på Hölick genomfördes 2017. Norr Cup #3 seglas hos Sundsvall SS den 6 augusti utanför Vindhem på Alnö och Norr Cup #4 ingår i SM:et. Serien avslutas den 21 augusti med Norr Cup #5 hos SNBK på samma vatten som årets SM seglingar.

Säsongens höjdpunkt är naturligtvis det SM som ska genomföras hos Sundsvall-Njurunda BK den
12 – 14 augusti och där vi tror på ett riktigt stort startfält då vi räknar med 20-talet ”norrlandsbåtar”.

Helgen den 1 – 2 oktober avrundas årets säsong med DM i sprint hos Hudiksvalls SSS då ”Mellannorrländskan” ska kora distriktets främsta klubb och naturligtvis sker seglingarna i 606-båtar.

Mer om vad som sker uppe i norr och hur ni anmäler er hittar ni redan nu på Sailarena.

Basen för seglingarna i Hudik är på bryggorna vid Strandpiren. Om ni räknar med att bo på Strandpiren
under seglingarna, vilket vi rekommenderar, så bör ni boka så snart som möjligt eftersom trycket
på sjönära boende är stort under ”brölloppssäsongen” Strandpiren