Lugn start på 606ornas Rikscuppremiär!

Kullaviks kanot och kappseglingsklubb stod som arrangörer för årets första Rikscup för 606. Av tio båtar anmälda kom sju 606 båtar till start. Övriga entusiaster på startlinjen var Starbåt, Drake och A-cat som totalt var femton båtar.

Efter en skön utsegling i sol och ljumma vindar dröjde det en stund innan första startskottet gick. Med en lång startlinje var det ingen trängsel men två båtar lyckades ändå tjuvstarta. Bra i väg var SWE809 Karlshamns Pär Nilsson och Jojje som gick långt ut på högerkanten.

Efter några stora vrid hade SWE208 med far och son Hasse och Emil Hansen tagit över ledningen strax före SWE548, också far och son Apelberg, Pontus och Jan. Efter en länsduell med lite luff visade Pontus att han inte tänkte ge sig så lätt och tog över ledningen och höll i hela vägen in i mål med Hasse på andra plats. Banan avslutades med en halvindssträcka där SWE909, Mikael och Charlotte smög in tog innerplats och plockade två placeringar och kom i mål som trea före SWE914 med Gunnar Rehn med son och kompis.

I andra racet blev det åter en jämn start och fältet delade på sig på var sin kant vilket visade sig vara ett misstag för de som valde fel kant. Pontus och Mikael höll jämn fart och rundade som etta och tvåa. I samma takt som sommarvärmen tilltog avtog vinden. Sista länsen var ett enda långt uthållighetstest. Under sista halvan lyckades Mikael hitta ett stråk och med vind och med minsta möjliga marginal nypa segern före Pontus och Janne. In på en välförtjänt tredjeplats styrde Hasse och Emil.

Något tredje race kunde inte genomföras då vindarna dog ut helt. Vi får hoppas att söndagens prognos håller och tre seglingar kan genomföras.