Min 606 vecka i Stockholm

Säsongen började med mer mecka än segling.

Men nu har även jag kommit igång med egen segling. Gävle vart premiären för segling i egen 606 i år.

Måndag

Vi var 6 båtar i EBK som tränade kappsegling på kryssläns bana. Tyvärr var vi inte kungar på kyrkfjärden denna gången utan fick vi fick stryk i tre raka av en ny båt i klubben SWE-244. De seglade bra och kommer bli lovande i 606 klassen. Roligt att vi fick ut 100% utan båtarna i EBK.

ebk-10

Tisdag

Jag fick erbjudande att segla med Simon ute på Lidingö. Jag skulle ha seglat med mina barn denna kvällen men smet för egen segling. Vi gjorde det mesta som man inte ska göra under racet och kom långt bak. Vi hade hyfsad fart i båten men valde inte alltid rätt väg, sedan vart inte alla rundningar perfekta så vi åkte på två straff på tre race. Det var 11 båtar ute på vattnet men en deltog inte i kappseglingen. Även S606K inga båtar kvar på kaj under kappseglingen 🙂 Vi hade även fint besök av Stefan Rahn från SSF. Vädret var toppen och vinden var som det brukar på Lidingö.

Onsdag

Jag hoppas komma ut i kväll med mina barn eller så blir det båtmeck.

Tordag

Respitsegling i klubben blir det och då brukar vi bli 3-4 606 ute på fjärden. Då blir det entyp race men på mer ”familjevänligbana”. Övriga seglare i klubben vill inte möta ”sportbåtar (606)” på krysslänsbana. Jag kommer segla 606 med mina barn.

Tänk om alla veckor kunde se ut så här…

/Mårten