En kanonhelg i Hudik avslutade säsongen

Årets vinnare av FSE Robline 606 Cup – SWE548 (mitten), tvåa SWE909 (vänster) och trean SWE428 (höger)

Finalen i 2015 års FSE Robline 606 Cup blev en spännande uppgörelse mellan ledarbåten SWE548 Pontus och Jan och båtarna som delade andraplatsen SWE909 Mikael och Charlotte och SWE428 Björn och Jonas. Pontus ledde med betryggande 4 poäng och kändes som den givna segraren inför Hudiksvallsregattan. SWE909 som hade en formsvacka under SM och Stockholmsregattan hade nu peppat ordentligt inför denna helg med målet att börja segla bra igen. De inledde fint med en övertygande spik och fortsatte sedan i samma stil fram till det fjärde racet då det blev en tredje plats. Pontus hade svårigheter att hitta rätt på banan och inför det fjärde racet låg totalsegern inom räckhåll för SWE909. Då lyfte sig Kvänumekipaget ordentligt och slog till med en spik, vilket var det som krävdes för att behålla ställningen som ledare och därmed slutsegrare i cupen och en tredje plats i regattan. Björn och Jonas seglade sin vana trogen bra men inte tillräckligt för att hota toppduon och tog tredjeplatsen och avslutade regattan med en total 6e plats.

 

Vinnare av helgens regatta i Hudiksvall SWE909 (mitten), tvåan SWE807 (vänster) och trean SWE548 (till höger)

Uppsalas seglare var grymma denna helg. SWE807 med Christer och Myran var de som lyckades bäst efter Wilda att bemästra de kluriga Hudikvindarna. En jämn fin serie belönades med en andra plats i regattan, tätt före Pontus. SWE886 med Håkan och Johan hade en riktigt bra söndag och började med en spik och avslutade med en tredjeplats. Landade därmed på 4 poäng, samma som Wilda men med spiken till sin fördel.

Söndagens race utgjorde seglingsdelen i Skiyachting eventet som fortsätter Luciahelgen i Vemdalen. Då skall seglarna testa sina skills i storslalom. Resultatet slås ihop med söndagens Hudikseglingar. Håkan och Johan tog sig ett steg närmare schyssta åk genom att få ett par värsting googles att börja ladda vintersäsongen med.

 

Björn Österberg

Björn Österberg

Helgens stora behållning förutom ett välarrangerad regatta och fantastiskt väder var North Sails egen Björn Österberg som tillsammans med Lotta åkte runt och filmade, tog bilder och coachade de tävlande båtarna. Under regattamiddagen hade han en genomgång av trim och bestättningens position i båten. Med hjälp av de bilder som tagits under dagen gav han exempel på olika trim och besättningspositioner. Redogjorde även för hur 606an seglas på fördelaktigast sätt utifrån hennes konstruktion. Därefter fick alla deltagare en USB sticka med materialet. Mycket lärorikt och uppskattat inslag från deltagarna!

 

Återstår bara att tacka Hudiksvalls Segelsällskap med Michael Persson i spetsen för ett jättefint arbete. Bland annat bjöds seglarna på lunch mellan lördagens race. Vi hoppas att det kommer bli en återkommande FSE Robline 606 Cup delsegling på glada Hudikvatten!

Resultat från regattan hittar du här ==>

Slutställning i FSE Robline 606 Cup 2015 hittar du här ==>