Öppet brev från Hasse Hansen

Återkommer till Ditt inlägg på hemsidan angående den dåliga uppslutningen vid våra regattor. Hade jag kunnat svara på Ditt mail på hemsidan så hade jag föredragit det. Då hade alla kunnat se mitt inlägg. Men, jag vet inte hur man gör, så enkelt är det (eller så är hemsidan svårhanterbar för normalbegåvade). (Mårten: Funktionen har vi inte på dagens hemsida)
Så till saken. Jag håller fullständigt med Dig i andemeningen i Din skrivelse: Det är bedrövligt att inte fler båtar kommer till start. Du får, eller rättare sagt, måste agera och göra något! Samla Din styrelse och ta krafttag!
När jag var helt ny i klassen 2007 på Rikskuppen i Växsjö, så ställde jag mig upp vid regattamiddagen och pläderade för att 606:orna skulle ställa upp på Marstrandsregattan, som alltid går i juli (när alla är lediga och har tid) nästa år, 2008. Därefter var det endast ytterligare 2 år kvar till GKSS 150-årsjubileum. Jag var vid den tiden vice ordförande i GKSS och tyckte att få se ca 50 – 80 606:or på Marstrandsfjorden skulle vara något alldeles extra vid jubilléet. Min tanke var att det skulle bli klassens SM det året, GKSS jubilerumsår med hur mycket medial publicitet som helst.
Till min förvåning svarar mig en fortfarande aktiv kvinnlig rorsman och konstaterar. ”i juli?, då har vi ju semester!”. En annan kommentar var att de flesta 606-seglare är lärare och eftersom de inte arbetar i augusti, så är det ypperligt att ha vårt SM då.
Efter dessa besked beslöt jag att inte engagera mig i något styrelsearbete i klassen, trots propåer därom. Jag håller mig till kappseglingen.
Med vänlig seglarhälsning
Hasse Hansen
SWE 208 Passupp V