Rapport från SkiYachting i Vemdalen

Michael Persson (SWE858) – initiativtagare till och arrangör av aktiviteten i Vemdalen berättar:

Skiyachting är avgjord!

vemdalen barn

Här en hjälmfotad fördäckare som laddar för start!

Hudiksvall och förbundet har testat att genomföra en Skiyachting under säsongen 2015. Resultatet på cupfinalen sista dagens två seglingar fortsatte med två åk den 12 december i Vemdalen.

8 besättningar fullföljde och ytterligare deltagare skidade ner för berget. Främst små fördäckare som visade upp skickliga svängar i pisten. Detta var också en tanke att vi tog med oss familjerna på en weekend, särskilt kul med tre generationer Malmberg.

Fredagen inleddes med en gemensam fika på Linger café för att samla ihop oss och delge varandra lite utmaningar. Eftermiddagen gav en av Skistars duktiga skidlärare, Oskar, goda råd i hur man tar sig ner för en storslalombana. Samtidigt gav Rossignol oss möjlighet att testa lite vassa skidor för att se om vi kunde förbättra oss.

Kvällen och natten innan tävlingen på lördag morgon ägnades åt stretching och filning av stålkanter, det var lite ovant för en del av oss med det lite hårdare underlaget och dåliga förberedelser.

caharlotte vemdalen

Charlotte – en vinnarskalle!

Lördag förmiddag hade Palle och Oskar riggat bana och tidtagning i Västbacken för taggade tävlande. Två åk genomfördes för alla och varje åk räknades som en deltävling. Antalet åkare i besättningen delades med den sammanlagda tiden. Här visade norrlänningarna var skåpet skall stå. SWE 130, Johanna och Markus var snabbast i skidåkningen.

Sveriges bästa besättning 2015 i Skiyachting blev Mikael och Charlotte som säkert styrde mellan portarna nästan som om de seglade liksom.

Hoppas att detta event kan utvecklas och att vi får inspel på att återkomma.

//Michael

p.s. Vi valde rätt helg, sitter just nu i Vemdalen men 5 grader, varmt isigt i backarna och funderar på om tomten kan ta sig hit. d.s.