Rikscupen 3 Uppsala, avgjord

P1000382

Det mesta av allt…

Är det inte för lite vind på Ekoln, ja då är det för mycket.

Lördagens segling bjöd på rejäl hårdvind 10-12 m/s med toppar runt 16.

En hel del vurpor och fantastiska surfar för de som höll tungan rätt i mun.

Conny Kjellberg och Olle Jarstad, USS fick en bra start och med tuff segling klarade duon att hålla undan de andra båtarna och seglade först över mållinjen. Thomas Lundberg och Petter Norring, S606K blev två efter en bra klättring i fältet. Våra duktiga hårdvindseglare från KSS Pär Nilsson och Georg Junborg kom trea.

Tyvärr ökade vinden allt för mycket så resten av lördagens seglingar blev inställda efter en tids väntan i land.

Söndag och tre seglingar att genomföra.

Dagen började med fin vind runt 6 m/s

Hemmaseglarna Conny och Olle fick igen en bra start i första seglingen, denna gång för babord. Dom plockade vriden och vindstråken perfekt och höll ifrån hela vägen till mål.

Thomas och Petter på SWE 890 kämpade på bra i vindvriden och med fin båtfart kom de som andra båt över linjen.  Hemmaseglarna Hampus och Jonas Nilsson lyckades bra på sin högerkant och blev trea i mål.

Dagens andra race bjöd på intressant segling. Med ett kraftigt vänstervrid precis i starten så gick de flesta båtarna över startlinjen för babord.  Sedan följde stora omkastningar i fältet under racet. Bäst att navigera bland vrid och stråk var Pontus Jansson och Markus Sundgren från Härnösands SS med SWE 420. Gävlebåten med Ulf Andren lyckades med ett skickligt vägval ta andra platsen. Hampus och Jonas från USS hittade en bra kant igen och tog sig in på en tredje plats.

Sista racet för dagen blev tyvärr en parodi på segling. Efter en hyfsad lättvindstart dog vinden ut helt uppe vid kryssmärket. Sen började vinden komma från alla möjliga håll för att till slut vrida så när 180 grader. En radikal banändring gjordes och ett nytt kryssmärke lades en bit förbi länsmärket. Den stora förvirringen uppstod efter rundningen av det nya kryssmärket. Vart skulle man ta vägen efter det? De som kunde sin sak var Pär och Georg i SWE 809, rutinerat tog dom den rätta vägen och gick i mål långt före resten av gänget.

Conny och Olle i SWE 834 lyckades bäst på sina hemma vatten och blev totalt etta.

En poäng efter kom Karlshamns Pär och Georg iSWE 809 och med en jämn serie kom Gävlebåten med Lars och Hans SWE  920 på tredje plats.

Resultatlista

Svenska 606-föbundet tackar USS för en väl genomförd regatta under svåra förhållanden och tuffa beslut.

Roligt att få se några långväga gäster som lyckas bra på bortaplan, Pär och Georg SWE 809 från Karlshamn. Pontus och Markus, SWE 420 från Härnösand för att nämna några.

P1000386