Rikscupfinal i Lidköping

Stämningen bygger upp inför det som kommer att bli en av årets höjdpunkter – finalen på vår Hamel Sails-sponsrade RIkscup i Lidköping den 3-4 oktober. Här är senast uppdaterade inbjudan. Klubben SSWL har med sitt engagemang och fina arrangemang etablerat sig som ett av naven i 606-verksamheten i Sverige. Utöver detta stoltserar ju klubben med en av årets mest framgångsrika 606-seglare, nämligen unge herr Pontus Apelberg med pappa Jan. SWE 548 med besättning har onekligen rört om lite i toppen…

TIll dags dato är hela 24 båtar anmälda så det kommer att bli en stor regatta. Rikscupen avgörs redan efter lördagens seglingar och vinnaren kommer att firas. Sedan fortsätter seglingarna på söndagen och man kan därefter kora regattans vinnare.

Striden om Rikscupen med Hamel Sails är en öppen historia, men de hetaste kandidaterna är Lars och Hans från Gävle på SWE 920 Wave Rider som leder. Två ligger Micke och Charlotte från Uppsala på SWE 909 Wilda. Trea ligger alltså Lidköpingsseglarna Pontus och Jan Apelberg. På fjärdeplatsen hittar vi SWE 808 Vanja G med Hampus och Jonas Nilsson som seglat mycket bra i år. På femte plats ligger SWE 472 som hittills inte är anmäld till regattan.

Förra årets upplaga av regattan blev en blåsig historia – för vissa även en blöt historia. Det året vann segelmakaren Björn Österberg med Viktor och Maja i besättningen. Vi får se vad vädrets makter har på lut i år. Läs mer på klubben hemsida här, kolla de anmälda här eller anmäl dig här.