Trevlig sommar!

Foto: Rolf Olsson

34 dagar kvar till SM, flertalet 606-seglare har inte bara tagit semester från kappseglingen utan om inte redan så inom kort lämnat kontoret och tar långledigt.

För den som vill träna mot tufft motstånd inför SM så kan Mariehamnsregattan 11-12 juli varmt rekommenderas. Tuff konkurrens och i allmänhet en trevlig tillställning med ÅSS som arrangör.

Se till att ha ordning på mätbrev och flytprov i god tid. SSFs service för ansökan om mätbrev har öppet hela sommaren men varför vänta till sista minuten.

Se till att ha ordning på båten då det under SM i år liksom förra året kommer att ske vissa kontrollmätningar.

Just det – ”Medlemskap i förbundet”… Både rorsman och gastar måste vara medlemmar när man seglar SM. För utländska båtar gäller att man skall vara medlem i sitt nationella förbund. Vi kommer inte kunna hantera betalning/ansökan på plats utan ber alla att ordna detta i god tid innan. Läs mer här ==>

Inför årsmötet i samband med SM (fredagen den 7e augusti) så har det inkommit fem motioner. Dessa är redan behandlade och både TKs och styrelsen yttrande finns publiserade här ==>. Notera att deadline för att lämna in en motion är 35 dagar innan årsmötet och har därmed passerats.

Trevlig sommar, simma lungt – så ses vi i Lidköping 6-9 Augusti.

Styrelsen