Rikscup 3 avgjord – Uppsalabåtar i topp!

Säsongens tredje rikscup avgjordes i Uppsala med idel hemmabåtar i resultatlistan. Efter två blöta dagar och sju väl genomförda seglingar kunde SWE 909 med Gelin-Bornudd ombord ta hem Uppsalaregattan som även inkluderade DM för distriktet. Att hemmabana kan vara en fördel visade sig här då Wilda endast släppte båtar före sig i två av de sju racen.

En besättning som allt bättre hanterar sin SWE 896 är Stockholms North Sails Martin Angsell och Pär Johansson. Med Martins säkra känsla för vind och vrid på kryssen blev det många dueller med Mikael som tack vare en bättre läns tog hem fler spikar. En välförtjänt total andra plats blev det i regattan. Tredjeplatsen i meetinget och en silvermedalj i DM gick till hemmaveteranerna SWE 808 Mats Wahlberg och Pär-Bertil Eklund. Det var första gången herrarna tävlade tillsammans men var för sig är de rutinerade och vet hur de byiga vindarna på Ekoln bäst skall tas. Att Pär-Bertil med sina 70+år är still going strong visar bara vilken härlig sport segling är för alla oavsett ålder!

En annan ny?:) Uppsalabesättning, som vi inte sett på banan i samma båt tidigare var SWE 831 Hampus Nilsson och Anna Bertze. Båda har tyvärr sålt sina 606or och satt nu tillsammans i en av klubbåtarna. Det visade sig vara ett lyckat drag och med en spik och fler bra placeringar räckte det till en fjärde plats totalt och en bronsmedalj i DM. Glädjande var Annas gamla SWE 430 redan på banan med ny besättning, vi hoppas att få se mer av Mikael Netterbladt och Staffan Laring på banan i år.

Vår nya Rikscupsponsor North Sails hade fina priser till deltagarna och segraren fick en taktikbok som rorsman med varm hand överlämnade till sin gast. Vad månde bliva…

Tävlingarna bestod även av Neptunkryssarpokalen för Nepparna och regatta för Finnjollarna med DM för båda båttyperna. Så det var en tapper skara seglare som ignorerade det obönhörliga regnandet i dagarna två. Arrangörerna skall ha ett varmt tack för allt arbete med att försöka komma till rätta med banor i den varierade vinden. Det seglades i alla vindriktningar och över hela Ekoln. Bra träning inför kommande mästerskap!

Resultat