Danska Mästerskapen 2011

Passupp V vann Danska Mästerskapen

Hellerup Sejlklub utanför Köpenhamn arrangerade i helgen 17-18 september regatta, bl a Danska Mästerskap för 606. SWE 208 med Hasse och Emil Hansen vann regattan och 2:an DEN 871 med Stig Munchaus blev danska mästare för tredje gången (tidigare 2008 och 2010).

Till start kom 18 stycken 606:or, varav fyra svenska båtar. 6 seglingar genomfördes i grådisigt och kyligt höstväder som också bjöd på regnskurar. På lördagen var det en frisk vind från sydost, stundtals till och med mycket frisk, och med en svårseglad och krabb sjö. Söndagen inleddes i svag vind som dock ökade undan för undan till frisk. Andra seglingen bjöd på en del dramatik utöver ett 45-gradigt vindvrid just efter start. SWE 919 med Jan och Simon Rydman mastade tyvärr av och fick bogseras i hamn. Några båtar broachade och flera hade svåra bekymmer med sina spinnakrar.

I toppen var det mycket jämnt, bland de tre första båtarna skiljde det endast 2 poäng totalt. Regattan vanns av Göteborgsbåten Passupp V med Hasse och Emil Hansen med 3-1-1-2-(8)-5. Tvåa och danska mästare blev DEN 871 med Stig Munchaus och Klaus Jakobsen med serien 2-2-(9)-7-1-1. Trea blev DEN 901 och fyra blev SWE 121 med Christer Stenholm och Jonas Lindberg från Kalmar. Simrishamnsbåten SWE 456 med Andreas Eldh, David Tufvesson och Johan Jönsson slutade på 15:e plats

Som vanligt är det alltid trevligt att kappsegla och umgås i Danmark med det speciellt goda och avslappnande gemyt som kännetecknar det danska sinnet. Humor och alltid nära till ett härligt skratt samt av bryggeri sponsrat öl till prisutdelningen!

Till nästa år hoppas jag att fler svenska 606:or kommer till start i Hellerup.

Hasse Hansen

SWE 208, PassuppV

Resultat