Finska mästerskapen i gång!

Dagens suverän FIN 68 Daniel Mattson och Johan Nyström!

Så är finska mästerskapen och Mariehamns regattan i gång. Tre race avklarade under fredagen.i friska till måttliga vindar. Arrangörerna hade lite jobb med att lägga om bojar allt eftersom vinden vred under pågående race. De var dock alerta och klarade detta galant. Av 50 anmälda kom 47 stycken till start. Av dessa är 20 stycken svenska båtar.

Första racet som startade i västliga vindar gick dagens suverän, hemmaseglaren FIN 68 Daniel Mattsson och Johan Nyström. De gick ut hårt och passerade mållinjen först med klubbkompisen FIN 79 Henrik Lundberg och Måns Lundberg tätt efter i kölvattnet. Dessa följdes åt även under dagens andra race som slutade med samma placeringar för de skickliga ålänningarna. Daniel ville inte vara sämre i det tredje racet men fick till slut ge sig för duktige Uppsalaseglaren SWE 834 Conny Kjellberg och Olle Jarstad som lyckades bryta Daniels serie och ta en spik. Conny och Olle hade i de två första racen en 6a och 15e vilket resulterade i en total 5e efter första dagen.

Av de övriga svenska hoppen var det Stockholms SWE 918 Pelle Nihlmark och Anders Edblad som totalt lyckades bäst med att ge Ålänningarna en match. De började bra med två femteplatser och avslutade med en tredjeplats. Detta förde upp dem till en total andra plats efter dagens seglingar.
Bra har även Gävles SWE 858 Ulf Andrén och Göran Löhman seglat. De kan nöjda summera dagen med en total 7e plats. Även Uppsalas SWE 909 Mikael Gelin och Charlotte Bornudd kan sova gott med en 9e plats precis före andra Gävlebåten SWE 920 Lars Östlundh och Hans Mehlstrand.

Väderprognosen för lördagen ser även den bra ut så alla seglare kan se fram emot ännu en solig seglardag med tuff konkurrens!

Se även ÅSS hemsida