Inför SM i Nynäshamn 12-14 augusti

sm logga liten

Dryft 70 dagar kvar till årets stora happening i 606-klassen – SM i Nynäshamn. Här kommer lite information att ta del av:

Anmälan

Tidigare så har vi haft en preliminär anmälan (40 båtar) men nu har vi öppnat upp arrangörens egna anmälningsfunktion där man i samband med anmälan även betalar.

Notera att den tidigare preliminära anmälan inte har något värde utan en anmälan via NSS anmälningsfunktion är ett måste.

Anmälan sker på www.sm606.se

Giltigt mätbrev

Under vanliga rikscupsregattor brukar vi inte lägga någon speciell vikt på att alla har giltiga mätbrev men under vårt SM är det ett krav.

Ett giltigt mätbrev inkluderar att man har ett aktuellt flytprov (högst fem år gammalt) och det är hög tid att planera in när ni eventuellt skall genomföra ett flytprov.

Ett aktuellt flytprov borde vara betydelsefullt för alla oavsett om man skall segla SM eller annan segling då det handlar om säkerhet och att båten verkligen flyter ifall olyckan är framme.

Läs mer om mätbrev/flytprov här på hemsidan ==>

Kontrollera om du/ni har ett giltigt mätbrev (inkl flytprov) på SSFs hemsida – http://matbrev.svensksegling.se/Entyp/ApprovedList

Kontroll under SM (klassregel)

Under SM kommer alla båtar att kollas på några basic punkter (vilka är ännu inte klara) men se i alla fall till att ni har det mest basic på plats såsom, mätmärke på mast och bom, inmätta/stamplade segel, hinkar, ankare med tamp, bogserlina, paddel, etc.

Fem båtar kommer också slumpvis att väljas ut för lite mer avancerade kontroll/mätning före eller under regattan.

Medlemskap i 606-förbundet

Under SM så skall alla i båten vara medlemmar i 606-förbundet.

Läs mer om medlemskap här ==>

Kappseglingslicens

Nytt för i år är den av Svenska Seglarförbundet instiftade kappseglingslicensen där rorsman/ägaren av båten måste ha en licens för att få deltaga på nationella regattor vilket vårt SM klassas som.

Läs mer om kappseglinslicensen och teckna densamma här ==>

 

All information kring själva SM-arrangemanget hittar du på www.sm606.se