Kinneviksregattan avslutad, segern till SWE 242 Berndtsson-Lundberg!

Årets tävlingssäsong för 606-klassen avslutades på sedvanligt vis i Lidköping med Kinneviksregattan. I strålande höstsol och fina vindar bjöds seglarna på perfekta förhållanden. Rutinerade och välseglande Jonas Berndtsson med gasten Magnus Lundberg stod efter två dagars seglande som segrare efter några tuffa dueller med SWE 896 och SWE 886.

Efter lördagens fyra race som även avslutat årets Rikscup, var det SWE 896 med Angsell/Johansson som låg i en knapp ledning före SWE 242. Martin och Per i SWE 896 och Torgny och Anders i SWE 470 hade tyvärr missförstått starttiden för söndagen- åt frukost i lugn och ro och hann därför inte till första start. Martin tappade därmed segerchansen och poängen från lördagen räckte till en femteplats. SWE 886 med Håkan och Johan som segat bra under lördagen fortsatte på samma spår, spikade sista racet och lade därmed beslag på andra platsen. Pontus med pappa Jan i SWE 548, seglade bra under båda dagarna och tog en välförtjänt tredjeplats i regattan.

SWE 909 som under söndagen fick fart på seglingen landade på en fjärde plats. En situation i femte racet som gjorde att de fick styra vid sidan av startfartyget vid målgången för att undvika kollision, fick som följd en förlorad tredjeplats men rätt i protestförhandlingen som följde.
Skånepågarna i SWE 271 seglade jämt under hela helgen och tog hand om sjätteplatsen.

Segelsällskapet Westgötarne skall ha allt beröm för välarrangerade seglingar på bra seglarvatten. Trevlig regattamiddag med god mat och dryck och suveräna hederspriser från Bahco till alla meckarkillars förtjusning!

De fortsätter gärna arrangera Rikscupen och till nästa år kanske 606-orna får sällskap av andra båttyper, vilket förbundet välkomnar!

Resultat:

Glad förstapristagare i Kinneviksreggatan SWE 242