Klubbseglingar med 606

S606k
Stockholms 606 klubb finns på Lidingö och har kvällsseglingar varje tisdag under säsongen bortsett från några sommarveckor. För att komma kontakt med klubben har de en hemsida www.s606k.se. Klubben har ca 30 båtar i klubben och alla båtar är privatägda och klubben har som policy att inte äga allt för mycket grejer. I år valde de att köpa kranen som har ägds av en privatperson sedan klubben startade. Klubben har funktionärers schema där arbetet delas upp på seglare. Alla måste hjälpa till för att få verksamheten att fungerar. S606k har gjort det enkelt med en enda inriktning att så många som möjligt ska få en rolig kappsegling på sjön i sina 606or.
Klubben har i år blivit större än någonsin.
Deltagandet i klubben är nästan 100% då syftet med klubben är endast entypkappsegling med 606or.
Lite fakta om säsongen:

13 tisdagar har vi tävlat på Islingehavets luriga vatten.
32 båtar har deltagit i cupen
Ett snitt på imponerande 19,69 båtar på startlinjen varje tisdag.

EkBK
Ekerö båtklubb är en klubb för båtparkering på Ekerö i Mälaren nära Stockholm. I klubben seglad det lite i SRS och lite i entyp med 606. Klubben äger 2st 606 och lånar ”Jannes” 606 till klubbseglingar och juniorverksamheten. I klubben finns det även fyra till privatbåtar som försöker vara med på kvällsseglingarna. I EBK kör vi entyp 606 på måndagarna och SRS på torsdagarna. Våren var deltagandet bra med 3-5 båtar och under hösten 2-4 båtar. För att göra det roligt att träna när man är ett mindre antal båtar är att man kortstartlinjen till en kortkort bana. Start linjen är max 50m lång och banlängden är max 500m lång. På en vårkväll hinner man med ca 5 race varje kväll ett race tar ca 10 minuter och vi kör ofta två varv för att få in alla typer av rundningar. Fem starter och tio rundningar är en bra träning på en kväll, dessutom blir det många väjningssituationer på en kort banan.
Övrigt i landet finns det några ställen till som har samlat flera båtar i en klubb ex. Gävle, Uppsala, Lidköping, Nyköping/Oxelösund
/Ordförande