Mariehamnsregattan

Ålänningarna i topp efter första dagen av Mariehamnsregattan!

Efter fyra tuffa race i stundom hårda vindar visade de rutinerade killarna från hemmaklubben ÅSS hur 606an skall seglas när det är som bäst.

I det inledande racet visade radarparet Daniel Mattsson och Johan Nyström suverän form och tog en överlägsen spik före Staffan Lindberg och Emil Nordlund. Bästa svensk var från Göteborg, Hasse och Emil Hansen på en åttondeplats, tätt före Stockholms 606klubb Pelle Nihlmark och Anders Edblad.

I andra racet fortsatte Daniel sitt segertåg dock efter en tuff sista läns med Mikael Gelin och Charlotte Bornudd som fått fart på Wilda. Även Pelle och Hasse seglade bra och kom in som femma och sexa.

Till det tredje racet började sjön bygga på och för ovana havsseglare var det bara att bita ihop, tighta till trimmet och hänga ut rumpan lite till.

Bäst lyckades ÅSS Henrik Lundberg med Christian Johansson. Från Svensklägret var det Hasse och Emil som gav Ålänningarna en match och seglade in på en fin fjärdeplats.

I det sista racet fortsatte Henrik i samma stil och tog en klar spik före Daniel. Dessa två toppar också dagen i överlägsen stil. Tredjeplatsen knep Pelle som gick från klarhet till klarhet under dagen och tillsammans med Hasse är bästa svenskar med en sjätte resp femteplats inför söndagens tävlingar. Andra svenska båtar som kämpat bra under dagen och som borde kunna lyfta sig ett snäpp under söndagen är Mikael och Charlotte på en 10e plats, SWE271 Jonas Jemt och Johnny Billström på en 15e precis före SWE920 Lars Östlund och Hans Mehlstrand.

Resultat kommer på segel.ax