Rapport från Hjo

Så var årets första FSE Robline 606 cup i Hjo avklarad. Fantastiskt fint arrangerat av eldsjälarna i Hjo Segelsällskap som fick god hjälp av tävlingsledaren Patrik Schander med crew. 

Lördagen bjöd på riktiga insjövindar med snurr och vrid, allt för att hålla seglarna alerta och testa formen från vinteruppehållet. Startfältet var på hugget och tjuvstarter förekom i alla race, dock bara en allmän återkallelse. SWE909, Wilda höll i den fina formen från Huddik förra året och inledde med en spik efter en tight fight med far& son Hansen som även de visade på god form. Kampen mellan dessa båtar fortsatte sedan under hela helgen då Wilda till slut gick segrande ur striden.  SWE428 med Gustavsson&Lindberg kom också igång fint efter trög inledning på meetinget. De knep till slut den totala tredjeplatsen.

Söndagens första race kom igång bra med fina sydliga vindar. Lördagens suverän SWE909 höll i formen och tog ännu en spik före SWE875 som gjorde en bra avslutande kryss då det visade sig att både 2:an och 3:an i mål hade var sin OCS. SWE871 med Nettelbladt & Thun blev allt bättre tillsammans och tog en fjärdeplats.

pristagare hjo

Därefter tog vinden slut. Efter tålmodig väntan i någon timme sköts tävlingen av och de två avslutande racen uteblev.

Det var ändå nöjda och glada seglare som tog upp båtar i sommarvärme.  De tre i topp fick ta emot fina priser och åka hem med en bra start på tävlingssäsongen.

Text: Charlotte Borgudd

resultat hjo 2016