Rikcupen-09 i 606 avgjord

Rikscupen med Hamel Sails anno 2009 är alltså till ända! I friska sydostvindar avgjordes årets upplaga av Rikscupen i Lidköping. Ett stort grattis till segrarna Thomas och Mattias Lundberg på Stockholmsbåten SWE 890 som på målrakan snuvade Lars och Hans/SWE 920 på segern. Bronset kneps av Uppsalaparet Mikael och Charlotte på SWE 909…

———–

För att kunna fira avslutningen och segrarna i Rikscupen med Hamel Sails riktigt hade man valt att enbart räkna in lördagens seglingar till totalresultatet. 23 båtar hade letat sig till Lidköping och arrangörerna gjorde ett mycket bra jobb och lyckades få in fyra seglingar under dagen.

Det var alltså Stockholmsklubbens SWE 890 Thomas Lundberg med bror Mattias Lundberg som efter en jämn serie avgick som totalsegrare. Thomas som inte startade på SM var tvungen att räkna in Lidköpingresultatet till totalen hade nerverna under kontroll och avslutade med en fjärdeplats. Det räckte och gav ett poängs försprång till ledaren inför helgen, Gävles SWE 920 Lars Östlund och Hans Mehlstrand som inte lyckades hålla samma fina nivå som tidigare under säsongen. De slutade sexa och tog en total andraplats i cupen. Tredje platsen gick till Uppsala och SWE 909 Mikael Gelin och Charlotte Bornudd. De seglade bra och gjorde en riktigt fin serie under dagen och slutade även dagen med en tredje plats. Fjärdeplatsen i cupen gick till hemmaklubbens SWE 548 Pontus Apelberg tillsammans med pappa Jan och femteplatsen gick återigen till Uppsala och SWE 808 Hampus Nilsson som även han har pappa med i båten, Jonas Nilsson.

Allra snabbast under lördagens seglingar var Kullaviksseglarna Björn Lager och Pelle Lindell på SWE 886 som radade upp spikarna, men som alltså inte var med i toppstriden i Rikscupen. Lidköpings regattan fortsätter imorgon söndag med två seglingar. Friska vindar har utlovats så seglarna har fina race att se fram emot!