Rikscup 1, Stenungsund

Söndagens seglingar i Stenungsund bjöd på helt omvända förhållanden. Då lördagen var fartfylld, blöt och händelserik inledde söndagen med strålande sol och svaga nordliga vindar. Av de 14 anmälda som kom till start på lördagen hade 12 hittat tillbaka till tävlingsarenan. Två båtar stod tyvärr kvar på land med skador. Som under första dagen delade 606 båtarna bana med CB66 som hade lika många båtar till start.

I det första racet visade SWE 909 Mikael och Charlotte från Uppsala att lördagens fina serie inte var någon tillfällighet. De korsade mållinjen först efter nervpirrande kamp med välseglande SWE 265 med Magnus Hansson från hemmaklubben STSS och SWE 548 Pontus och Jan Apelberg från Lidköping som visade att den goda formen från förra årets fina framgångar övervintrat väl.

Inför det andra racet hade vinden mojnat helt och hela startfältet fick i stället njuta av vårsolen i väntan på mera vind. Väl iväg i det andra racet tog hemmaklubbens SWE 811 täten med Carl Stark som hade tagit över rodret från sin syster Klara som så förtjänstfullt dominerat lördagens hårdvindssegling. Vinden som inte var med seglarna denna dag dog ut helt i slutet av racet och efter en långsam sista läns kunde Carl ta hem segern före Mikael och Pontus som nöp tredjeplatsen. Någon mer segling blev det tyvärr inte då vinden var för svag.

Segrare i årets första rikscup blev därmed SWE 811 med Klara/Carl Stark, tvåa Mikael SWE 909 följt av SWE 548 med Pontus. Fyra och som seglade riktigt bra i hårdvinden under lördagen var SWE 914 Gunnar Rehn och Jonas Yngwe från NySS och femma SWE 809 också duktiga hårdvindsseglarna Pär Nilsson och Georg Junborg från Karlshamn.