Rikscupen på Stora Värtan igång, SWE 886 i topp!

Årets näst sista Rikscup, arrangerad av Sveriges största 606-klubb, s606k inleddes under lördagen på Stora Värtan. Fina byiga väst-nordvästvindar och svartflaggstarter satte seglarna på prov i de fyra race som genomfördes.

SWE 886 som bytt crew under året visade att de gamla takterna sitter i. I suverän stil kryssade nye rorsman Håkan Karlsson med Johan Säwensten ifrån de flesta och med en spik och två topplaceringar är de i en betryggande ledning efter dagens seglingar. En annan besättning som går från klarhet till klarhet är SWE 869 Niklas och Simon. De klarade av hela dagen utan tjuvstarter vilket betalade sig bra och lade beslag på andra platsen. En jämn serie presterade också SWE 203 med Per Söderberg och ligger trea. En bra dag hade också Martin och Pär i SWE 896 som avslutade dagen med en spik och SWE 909 Mikael och Charlotte som med hjälp av två BFD tog hem tredje racet.

Söndagen ser ut att bli ännu en fin seglardag men mer tålamodsprövande då endast lätta vindar utlovats. Stay in the hunt!
Resultat

20120908-194624.jpg